JETFORME

Roma’da Büyülü Bir Tatil

26/10/2016
İtalya Roma'daki Kolezyum

Roma, Avrupa şehirleri arasında en çok sevdiğimiz şehirlerden biri.

Sadece meşhur Aşk çeşmesini, İspanyol merdivenlerini, Vatikan’ı ve Pantheon değil, gizli saklı olup da herkesin keşfetmediği yerleri de gezmek isterseniz, bu yazımızı mutlaka okumalısınız.

Örneğin Pigneto, Roma’nın turistler tarafından az bilinen, yerlisinin bayıldığı, isola’daki kahvelerinde saatlerin yavaştan aktığı, makarna tabaklarına kahkaha seslerinin eşlik ettiği mahalleye gitmeye ne dersiniz! Pigneto’da adet ise Fiordité (Via Tuscolana 30) veya Café dal 32 (Via Prenestina 40) kontuarlarında kendini espresso veya süt köpüklü macchiato ile ödüllendirmek.

Hipster kahvesi de var! Pasolini’nin Accattone filmini çektiği, Via Fanfulla da Lodi sokağı üzerinde Necci var. Burası kahvaltılarıyla meşhur. Neden diye soracaksınız? Bagel, muffin gibi İtalya’da pek bulunmayan Amerikan klasikleri pişirmekte, Williamsburg’u anımsatan Pigneto’ya hipster havası solutmaktalar.

Plakçı dükkanları! Bir şehri daha da yakından tanımak için kitapçılarında mı, plakçılarında mı gezmek gerekir? Sorusuna her ikisi diye yanıt veriyor, Pigneto’da bu işin doğru adresi olarak da Radiation Records’u gösteriyoruz. Eğer plak alırken bir de meyve suyu içeyim dersen Yeah! masalarına da kurulabilirsin.

Pigneto’nun en iyi restoranlarından biri de Osteria Bonelli. Giderseniz ıspanaklı, peynirli raviolisini mutlaka denemelisiniz, yanında da ev yapımı şarap, bundan daha ötesi olamaz. 

Yerlilerin gittikleri mekanların güzel olmadıkları anlamına gelmiyor. Örneğin Capo Boi Sardunya mutfağı ağırlıklı lüks bir restoran ve Roma’nın en iyilerinden. Bağımlılık yapan özel ‘Pane Carassua’ ekmeklerini denemeden dönmeyin. Restoranın bulunduğu Quartiere Coppede masalsı havasıyla insanı resmen büyülüyor.

Roma’da otel seçimini de özel tutmak istiyorsanız, Villa Spaletti Trivelli’yi tavsiye ederiz. Antika ve sanat ürünleriyle, büyülü bahçesiyle kendinizi resmen Bizans döneminde yaşıyormuş gibi hissedirecek. Geceliği 1500TL’den başlayan oda fiyatları biraz pahalı olsa da, özel bir gün için değerlendirmenizi öneririz.

E tabi Roma’daki bütün bu güzellikleri yerinde yaşamanız için oraya gidişiniz de özel olmalı. İster ailenizle, ister arkadaşlarınızla veya tek başınıza Jetforme özel jet servisinden yararlanın, kiralık özel jet veya koltuk paylaşımıyla Roma’ya çok özel bir uçuş deneyimi yaşayın. 

Uçuşunuz rahat, geziniz bol olsun!