JETFORME

Özel Jet Kiralamaya En Uygun Durumlar nedir

08/11/2016
Hangi Durumlarda Jet Kiralamalı

Aşk Çeşmesi’ni, İspanyol Merdivenleri’ni, Vatikan’ı ve Pantheon’u geride bırakıyoruz. Via Prenestina ve Via Casilina arasında, Pigneto’dayız şimdi… Roma’nın turistler tarafından az bilinen, yerlisinin bayıldığı, Isola’daki kahvelerinde saatlerin yavaştan aktığı, makarna tabaklarına kahkaha seslerinin eşlik ettiği mahallesinde!

Kontuar önü kahvesi! Roma’da adet, kontuarın üzerine 1 Euro bırakıyor, espressoyu bir dikişte mideye indiriyorsun. Bu işlemi günde 3-4 kez tekrarlıyorsun. Pigneto’daki adet ise Fiordité (Via Tuscolana 30) veya Café dal 32 (Via Prenestina 40) kontuarlarında kendini espresso veya süt köpüklü macchiato ile ödüllendirmek.

Hipster kahvesi de var! Pasolini’nin Accattone filmini çektiği, Via Fanfulla da Lodi sokağı üzerinde Necci var. Burası kahvaltılarıyla meşhur. “Neden?” diye soracaksınız. Bagel, muffin gibi İtalya’da pek bulunmayan Amerikan klasikleri pişirmekte, Williamsburg’ü anımsatan Pigneto’ya hipster havası solutmaktalar.

Çoluk çocuk toplanma alanı. Bebekli aileleri takip ettiğinizde yollar sizi eski tamirci dükkanı, yeni takılma mekanı Rosdi’ye çıkarıyor. Mutfak şefi Marco Gallotta, kullandığı tüm ürünlerin organik çiftliklerden alındığını anlatıyor o sırada. Pazar günü büyükanne yemeği için 12:00’de masalar kurulmuş kalabalıklara. Parmesanlı patlıcan, fesleğen ve domates soslu ıspanaklı ravyoli, çavdar ekmeğinde servis edilen hamburgerler Rosti’nin spesiyalleri.

İtalyan dondurmaları! Bir öğünü dondurmayla geçiştireyim deseniz, ziyafete oturmuş gibi olursunuz bu ülkede. Bademli, fıstıklı, fındıklı, tarçınlı, Nutellalı… Saymaya devam edelim mi? Il Capriccio di Carla’da külahın üzerine oturmuş cennet var (Piazzale Prenestino 30/31)

Dilim pizzacı! Bizde her köşe başında bakkal varsa, Roma’da da pizzacılar aynı şekilde sokaklarda. Hepsi nefis ve bol malzemeli ama Romalılar Opulentia’nın beyaz pizzası ve tiramisu’su için başka mahallelerden kalkıp geldiklerini bildirdi.

Plakçı dükkanları! Bir şehri daha da yakından tanımak için kitapçılarında mı yoksa plakçılarında mı gezmek gerekir? Bu soruya her ikisi diye yanıt veriyor, Pigneto’da bu işin doğru adresi olarak da Radiation Records’u gösteriyoruz. Eğer plak alırken bir de meyve suyu içeyim derseniz “Yeah!” masalarına da kurulabilirsiniz.

Biraz pahalı ama Primo al Pigneto, mahalle standartlarının biraz üzerine çıkan bir restoran. Pek çok yerde 7-8 Euro’nun üzerine satılmayan makarnalar burada 12 Euro civarında. Ama pecorino peynirli ve ahtapotlu linguine, içi dana etiyle doldurulmuş taze makarnayı mönüde görünce, değiyor!

Zamanda yolculuk: 1900’lerin Paris’ine dönebilmek mümkün olsa, gitmek istemez miydiniz? La Santeria’da Martinique veya Venezuela’dan getirilmiş romların tadına bakabilir, yanında da Amalfi’den gelme ançuezleri kıtlatabilirsiniz. (Via del Pigneto, 213)

Apero vakti! Dünyanın başka hiçbir ülkesinde görmediğimiz bir gelenek var İtalya’da. İş çıkış saatlerinde bir şeyler içmek için arkadaşlarla buluşmaya gidenler kendilerini peynir, zeytin, şarküteri tabağının dizildiği masalar önünde buluyor! Akşam yemeğe gitmeden bir şeyler atıştıralım diye oturup, karnınızı tıka basa doyurabileceğiniz tek ülkede olabilirsiniz. Sadece içtiklerinin parasının hesaba yazıldığı barlar kuşağındaysa, kokteylleriyle ünlü Cargo ve biraları arasından seçin seçebildiğinizi!

Müzik dinlemeye geldik! Tabii ki size mahalleden çıkmadan Romalı grupları keşfedebileceğiniz yerlerden bahsetmeden bitmeyecek bu yazı… Fanfulla rock müzik , Circolo değil deneysel müzik arayanlar için gece müziğin sesini yükseltiyor.